top of page
  • Foto van schrijverLilian Dekkers

Hoeveel aanmeldingen? School officieel open.

Bijgewerkt op: 4 jul. 2023

Voor de één een heel relevante vraag en voor de ander totaal niet. De nadruk op 'willen weten', begrijp ik heel goed én het is nou juist precies waar we bij De Paradijsvogel de nadruk niet op willen leggen.


Voor mij persoonlijk is het geen relevante vraag of we het schooljaar met 35 leerlingen of 85 leerlingen gaan starten. We zijn drie weken geleden (!) gestart met een missie, met een rotsvast vertrouwen in ons schoolconcept waarvan we weten dat het z'n waarde in de toekomst gaat laten zien. We willen kinderen laten rijpen als bewuste, emotioneel ontwikkelde zelfnadenkers. Die weten hoe te komen tot de beste oplossing voor zichzelf en het grotere geheel.


We stampen een organisatie uit de grond, omdat we de energie gezamenlijk dragen. We zijn een community, dragen die uit en we nodigen nu jou en jullie uit om met ons mee te doen.


Ik ben directeur geworden, omdat ik aan alles voel dat deze onderwijscommunity, dit schoolconcept, zo enorm welkom is. Het biedt onze kinderen de mogelijkheid om vanuit hun natuurlijk nieuwsgierige aanleg zichzelf en hun omgeving te leren kennen. Om zich zonder angst te verbinden, om zichzelf te uiten, te ontdekken wat bij hen past, ze keuzes te leren maken met hoofd én hart. Een school waar ze leren zichzelf te ervaren als totaal.


Ingeschreven kinderen

Bij De Paradijsvogel is leren een combinatie van hoofd, lijf en hart. Daarom heb ik mijn dochter ingeschreven, omdat ik haar gun dat ze op die manier leert leren. En het maakt mij niet uit of mijn kind daarvoor in een klas met 6 of 16 leerlingen zit. Het gaat mij om dat m'n kind gezien wordt, dat ze speelruimte ervaart, dat ze in alles mag zijn wie ze is, dat uitdagingen samen overwonnen worden, en dat talenten ruimhartig met elkaar worden gedeeld. Dat ze leert hoe haar energie werkt, wat haar mind doet, wat er gebeurt als je de moed hebt kwetsbaar te zijn. Dat ze het lef en zelfvertrouwen ontwikkelt om midden in het leven te gaan staan. Als zichzelf, verbonden met de wereld om haar heen.


Dus voor mij is de vraag: "hoeveel aanmeldingen?"

A. een timingding: geen enkele school weet al met hoeveel leerlingen gestart zal worden in september, omdat de wervingsperiode nog loopt. (Behalve misschien bij een grote, internationale, school). We verwachten de tweede helft augustus een goed beeld te hebben. Al is het natuurlijk niet handig als iedereen met inschrijven wacht tot dat moment...

B. niet relevant, want de vraag vertegenwoordigt voor mij een gevoel van tekort. Het willen en moeten weten als voorwaarde, of de moed om te kiezen vanuit innerlijk weten, een vertrouwen en geloof in wat we doen en waarom we dat doen.


En dan is de vraag niet "hoeveel?", maar: wil je daar bij of niet? Haak je aan op onze energie, op het schoolconcept, ga je mee op missie? En zie je daarin een rol voor jou en je kind(eren)?77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page